Gizmania Scooter Cup Stráž pod Ralskem 2023 - výsledky

1. závod Českého poháru ve freestyle scooteringu AKA Scooter cupu je úspěšně za námi! Čti dál, povíme ti víc o týhle super akci!

První závod bylo možný uspořádat především díky podpoře našeho sponozora obchodu Gizmania, který věnoval ceny pro vítěze v hodnotě téměř 40000kč a k tomu navíc finanční prostředky potřebné k organizaci. Další obrovský dík patří městu Stráž pod Ralskem a Vehicle Hall za poskytnutí prostor a pomoc s organizací! A teď už k samotnému závodu:

Díky krásný přepovědi, která říkala heavy rain a teploty spíš blíž k nule, jsme očekávali, nulovou účast. Navzdory tomu se ráno před závodem začalo parkoviště plnit autama a s ním i vnitřní a venkovní hala natěšenými závodník. Kategorie -9let jsme tentokrát vůbec neotevřeli, závodili pouze starší jezdci. O to víc času bylo na trénink a zábavu mimo závod. Venkovní halu s air bagem a cvičnou resi využila spousta riders pro trénování.

Martin Schwab bezkonkurečně urval první místo s velkým bodovým náskokem 19ti bodů. Překvapil nejen kvalitou triků a konzistencí, porota ocenila především to, že Martin lítal po celém parku a odjel všechny triky, co si usmyslel. Další jezdec, co stojí za zmínku, je Filip Skalík. Prováděl těžký triky s velkou přesností, nohy lepil na desku s perfektní přesností, dopadal přesně pod koping. Fakt ukázal, že parkový styl ježdění je jeho doména. Nicméně uznání si zaslouží všichni zúčastnění, je vidět, že poctivě trénují a že se s každý závodem zlepšují! Celý den na závodech panovala dobrá atmosféra, riders se navzájem hodně podporovali a i diváci byli dost slyšet!

Před halou byla možnost se nakrmit nejen v místní cateringu, ale taky jsme mohli poprvé ochutnat teaser z nabídky bistra, které vznikne v budovaném skateparku vedle nové prodejny Gizmania v Holešovické tržnici. Kdo ochutnal ví, že se má na co těšit. Kdo neměl tu příležitost, může si jen v tichosti plakat v koutku a těšit se na otevření ve 2/2 sezony 2022.

Závodníci překvapili, jako každý rok, velkým progresem v porovnání s minulým rokem.

Kluci z Team Weird crew připravili stánek, kde bylo možný kouknout na jejich nový fotoalbum, který po závodech pokřtili spolu s promítáním full length videa "checkmate".

Fotky a videa prosdílíme ještě dnes. Těšte se na nálož kvalitních fotek a videjí!

Výsledky finále:

Průběžné pořadí Českého poháru ve freestyle scooteringu AKA "Scooter Cup" 2023 najdete zde: PRŮBĚŽNÉ VÝSLEDKY

Czech Scooter Association, z.s.

Bubenské nábřeží 306/13, Hala č. 11

170 00 Praha 7 - Holešovice

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

© Copyright 2022 czechscootering.cz All Rights Reserved.