Oficiální mezinárodní soutěže ve freestyle scooteringu jsou zaštítěné federací World skate. Federace World skate (WS) vznikla v roce 1924 a v současné době sdružuje většinu kolečkových sportů vč. SKATEBOARDINGU a FREESTYLE SCOOTERINGU. Vzhledem k tomu, že WS je zařazena do Olympijského programu, je cesta na Olympijské hry pro freestyle scootering pootevřená :-)

SCOOTERING PRO TOUR BARCELONA 2023 - update

O víkendu se odjel jeden z největších svátků extrémních sportů vůbec: 15. ročník Extreme Barcelona! Freestyle scootering tímto závodem odstartoval World skate Scootering PRO tour = první oficiální světový pohár! Česko reprezentovali David Šenkýř a Matěj Pekárek. Vítězové závodů a umístění české reprezentace:

Scooter Street Women:
🥇Sophie Molyneux
🥈Romane Gilliet
🥉Paloma Cantilo

Scooter Street Men:
🥇Jonathan Perroni
🥈Hugo Strauss
🥉Matis Neyroud
5. David Šenkýř
6. Maty Pekárek

Scooter Park Women:
🥇Claire Parks
🥈Lucy Evans
🥉Neve Entwistle

Scooter Park Men:
🥇Jayden Sharman
🥈Jordan Clark
🥉Revin Cachat
9. Maty Pekárek

Matěj se s námi podělil o svoje dojmy z celé akce:

Matěj Pekárek: "Závody byly neskutečný. Bohužel poprvé tuhle sezónu se mi vůbec nedařilo. Dostal jsem se do finále v obou kategoriích, ale to už mi nevyšlo podle plánu. Byl jsem neskutečně unavenej po 4 dnesch neustálého ježdění, a to, že jezdim street i park mi rozhodně nepomohlo. Ve všech 4 finálových jízdách, street i park, jsem bohužel spadl. Měl jsem našlapanou jízdu, troufnu si říct že nejlepší co jsem si kdy připravil, ale co se dá dělat. Nakonec z toho vzešlo 6. místo ve streetu a 9. místo v parku. Musím víc trénovat a makat na sobě, aby to příště vyšlo. Nicméně po závodech se odehrál Fernando park battle, kde se mi povedlo dát neskutečný triky. Poshnul jsem svoje limity a jsem spokojenej. No moje závodění tady ale nekončí. V úterý jsem rovnou jel závod SCOOTCEPTION což je nový koncept závodů. A během nasledujících týdnů se bude rozhodovat kdo vyhrál, tak snad vyjde alespoň toto. Děkuju moc všem za podporu!"

A my děkujem Matějovi za postřehy a držíme všem reprezentantům palce v přípravách na další závody! Záznam z finále najdete na youtube Extreme Barcelona nebo scrollujte níž.

Od 14. do 17. září bude v Barceloně probíhat závod s názvem "Scootering PRO tour 2023". Jde vlastně o první oficiální závod serie světového poháru. Českou republiku budou reprezentovat David Šenkýř a Matěj Pekárek. Matěj je mezi nasazenými jezdci jak na street tak na park!

Pojedou se disciplíny park a street. Bodování parku všichni známe - klasicky 2x jízda po 45sec (best one counts). Maximální počet bodů je 100. Ve streetu se hodnotí 2 jízdy a 3 pokusy na best trick. Jízdy opět best one counts a k lepší jízdě se přičtou dva best tricky. Maximálně může jezdec získat 200 bodů (100bodů za jízdu a po 50bodech za best trick). 

Už teď je nasazených cca 36jezdců vč. jmen jako Lucas di Meglio, Jayden Sharman, Esteban Clot, Jamie Hull, Alex Perez, Guifre Obradors, Jordan Clark, Mia Catalano, Rebeca Ortiz a další.

Park bude už tradičně postaven na Parc del Fòrum. Vizuály parků byly právě zveřejněny na webu Worldskate. Držíme palce klukům, ať přivezou co nejvíc medailí!

Czech Scooter Association, z.s.

Bubenské nábřeží 306/13, Hala č. 11

170 00 Praha 7 - Holešovice

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

© Copyright 2022 czechscootering.cz All Rights Reserved.